Omschrijving

LS-912.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LIVINSTEEL ontwikkelde voor U een betaalbare vrijstaande staalbouwwoning van bruto 265 vierkante meter gebouwde oppervlakte die op alle niveaus een “low foodprint” ambieert. Als uitgangspunt wordt het E-peil van een B.E.N.-woning genomen dat vanaf 2021 de norm zal zijn.

Uw perceel heeft een breedte van 15 meter met daarop een footprint van 9 meter breed op 17 meter diep voor de begane grond. Op de verdieping is een bouwdiepte van maximaal 13 meter van toepassing.

Een uitdagende vormentaal gekoppeld aan industriële bouwmethodiek zorgt voor een natuurbewuste woonbeleving. Een loft als leefruimte met daarboven een slaapverdieping met elkaar verbonden door een multifunctionele en efficiënte kern die comfort en technieken huisvest.

De overweldigende uitkraging in de voorgevel is een overdekte inkompartij en biedt plaats aan mogelijks twee wagens alsook andere rijwielen. ( netto 45 vierkante meter )

Het woonprogramma omvat op het gelijkvloers ( bruto 108 vierkante meter ) een inkomzone die toegang geeft tot de gesloten kern waarin vestiaire, het gastentoilet en de wasberging te bereiken zijn. In deze berging zijn alle technieken ondergebracht zoals de ventaltie-UNIT ( type D ), de warmtepomp met warmwaterboiler, meterkasten e.d. . Aansluitend betreden we de leefruimte als een loft met open keuken en een aansluitende meegroeiruimte die naargelang de gezinssituatie of het vereiste comfort een invulling krijgt. Hoge glaspartijen zorgen rondomrond voor maximale daglichttoetreding en uitzicht op tuin en omgeving. Optioneel kan een open luifelstructuur worden aangebouwd tegen de achtergevel die als overdekt terras en zonnewering dienstdoet.

Via de open trap bereiken we de slaapverdieping ( bruto 112,5 vierkante meter ) waarop de eerste ruimte, met panoramisch bandraam in de zijgevel, naar keuze kan dienstdoen als slaapkamer, studie of mediaruimte. Twee ruime slaapkamers in de voorgevel worden bediend door een compacte gerieflijke badkamer. Op de centrale nachthal vinden we tevens het gemeenschappelijke toilet en een extraberging terug. De masterbedroom geeft uit op de achtergevel en heeft een riante eigen badkamer. De badkamers evenals het toilet liggen rond een centrale koker vanwaaruit alle technieken worden verdeeld voor wat betreft de aan- en afvoer van het ventilatiesysteem alsook een waskoker die direct uitgeeft in de onderliggende wasberging.

Een stalen draagstructuur bekleed met stalen sandwichpanelen vormen de basisopzet voor deze villa. De buitenzijde kan worden bekleed met een geventileerde gevel. Aangezien het hele concept draait rond prefabricatie en droge montage, is het gefaseerd afwerken een troef zonder bouwfysisch in te boeten betreffend isolatie, waterdichting en duurzame materialisatie. Een breed scala van gevelafwerkingsmaterialen is mogelijk gaande van volkern ( TRESPA ), vezelcementplaten ( ETERNIT tectiva en aanverwanten ), allerhande houtsoorten van tropische tot thermowood in allerlei afmetingen, kleuren en vormen.

Ook de binnenafwerking is vrij te bepalen gaande van gipskartonwanden, wanden uitgevoerd in multiplex of OSB plaatmateriaal, tot zelfs massief houten wandbekledingen. Aan u de keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *